1 / Smart metering

U dobavnom lancu energenata (vode, plina i dr.) dobavljačima se nametnuo izazov praćenja potrošnje u realnom vremenu kao i praćenja informacija o korisničkim pritužbama. Kako bi naplata i prava potrošača podigla na viši stupanj i vodila prema kreiranju novih poslovnih modela nužna su tehnološka rješenja koja odgovaraju na te potrebe.
Upravo nove tehnologije stvaraju pretpostavke za razvoj novih poslovnih modela i novih modela naplate, a među tim tehnologijama posebno mjesto zauzima internet stvari.

Pogledaj više
2 / Asset tracking

Praćenje imovine (Asset Tracking) je u suvremenom poslovanju postala nužnost. Imovinu koja ima vrijednost ili donosi vrijednost tvrtke moraju pratiti i znati njeno stanje kako bi pravovremeno reagirale i osigurale dostupnost i kvalitetu usluge.
Kako biste bili uspješni u praćenju svoje imovine i stalno uvećavali njenu vrijednost, jedan od uvjeta je posjedovanje pravog tehnološkog rješenja. Rješenje koje je primjenjivo u raznim scenarijima u korištenju i transportu imovine i koje je brzo i jednostavno prilagodljivo raznim potrebama u vašem poslovanju.

Pogledaj više
3 / Industial IOT

Da bismo kontrolirali poslovanje trebaju nam podaci. Odabir tehnologije dohvaćanja podataka proizlazi iz njihove namjene i uvjeta koji vladaju u sustavu. IoT tehnologija nameće se kao odličan izbor ukoliko se radi o većem broju lokacija s različitim pristupnim tehnologijama (distribuiranim, heterogenim sustavima) i nepouzdanom infrastrukturom. U industrijskim okruženjima koja zahtijevaju pravovremenu i brzu reakciju potrebne su češće transmisije i time dolazi do dodatnog trošenja baterije što sužava izbor tehnologija. Industrijski Internet svari služi za automatizaciju nadzora i optimizaciju performansi sustava u koji je implementiran.

Pogledaj više